Hout

Hout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hout is een belangrijk materiaalsoort in ons productieproces. In veel van onze grootkeukenconstructies is op de één of andere manier hout verwerkt. Wij gebruiken zowel hardhout als zachthout in onze toepassingen. Beide houtsoorten hebben verschillende fysieke eigenschappen en worden daarom ook voor verschillende toepassingen door ons gebruikt. Zo gebruiken wij hardhout vaker voor het afwerken van grootkeukens. Terwijl wij zachthout vaker gebruiken voor het bouwen van een kastconstructie. Onderstaand een overzicht van door ons gebruikte toepassingen.

 

Toepassingen
  • Deurpanelen / Frontwerk
  • Verstevigen rvs-werkbladen (vooral zachthout)
  • Constructie (vooral zachthout)
  • Werkbladen
  • Afwerking / Verfraaing

 

Fysieke eigenschappen
  • Duurzaam; hout is goed bestand tegen schimmels en aanstasting door bacterien.
  • Vochtopnemend vermogen; hout heeft de natuurlijke eigenschap om vocht te absorberen.  Door opname van vocht zet hout uit. Bij drogen krimpt het hout. Bepaalde houtsoorten kunnen hierdoor verkleuren. Vaak ontstaan er dan ‘kringen’ romdom de plek waar de vochtopname heeft plaatsgevonden.
  • Niet hittebestending:  hout is zeker in combinatie met lijmsoorten niet hitebestendig. Door hitte kan het hout krom trekken en laten aangelijmde panelen los. Plaats bij hete voorwerpen daarom altijd een hittebestedinge onderzetter op het hout.
  • Niet krasbestending: Hoewel het ene houtsoort beter bestand is tegen krassen dan het anders, kan over het algemeen worden gezecht dat hout niet krasbestendig is.